Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Παλαβομάρες

Είναι τελείως παλαβά αυτά που μας τσαμπουνάει.
Ακούγονται πολύ ωραία.
Να ζητήσουμε, λέει, επιτακτικά (επιθετική αναδιάρθρωση) από τους δανειστές να μειώσουν τα ποσά που τους χρωστάμε.
Να διώξουμε την τρόικα και τους ξένους.
Να βγούμε από το μνημόνιο, να σταματήσουν όλες οι πολιτικές λιτότητας και να μειώσουμε το χρέος με περιστολή της φοροδιαφυγής των πλουσίων.
Να απαιτήσουμε να μας δώσουν πίσω με άτοκο (το άτοκο το είπε ο Δραγασάκης) δάνειο, όσα χρήματα Ελλήνων φυγαδεύτηκαν στο εξωτερικό.
Να υποχρεώσουμε τους Ευρωπαίους να συνεχίσουν να μας δανείζουν, χωρίς όρους, με  την απειλή ότι η κατάρρευση της οικονομίας μας θα επιφέρει τεράστια προβλήματα στην Ευρωζώνη.
Ο άνθρωπος έχει καμία απολύτως συναίσθηση της πραγματικότητας;
Μιλάμε για το άκρον άωτον της παλαβομάρας και του του λαϊκισμού.
Ας τα πάρουμε ένα-ένα για να αντιληφθείτε τί ηλιθιότητες λέει ο άνθρωπος.
 Είναι δυνατόν να υπάρξουν τόσο ηλίθιοι επενδυτές που να δεχθούν μείωση των απαιτήσεών τους από την Ελλάδα και να κινδυνεύουν να μην πάρουν ούτε το πετσοκομμένο ποσό; Ποιός θα συμφωνούσε σε κάτι τέτοιο όταν τα ελλείμματα της Ελλάδας θα παρέμεναν στα ύψη; Αυτό θα μπορούσε να γίνει με επαναγορά ομολόγων στη δευτερογενή αγορά (περίπτωση Ισημερινού), όμως κάτι τέτοιο απαιτεί ρευστό, που δεν υπάρχει.
Ακούστε και το δεύτερο κουφό. Αφού θα είχαμε πείσει όλους αυτούς τους κερδοσκόπους να μειώσουν τις απαιτήσεις τους, θα πείθαμε και τους Γερμανούς,Ολλανδού,ς Φινλανδούς να συνεχίσουν να μας δανείζουν, παρότι θα είχαμε εγκαταλείψει το μνημόνιο. Όλοι αυτοί  θα φοβόντουσαν την αναταραχή από την πτώχευση της Ελλάδας και θα συμφωνούσαν να μας δίνουν εκατοντάδες δις ευρώ τα επόμενα χρόνια και θα ανέμεναν την Ελληνική Κυβέρνηση να πιάσει τους μεγαλοκαρχαρίες για να ισοσκελίσει τον προϋπολογισμό της. Μα πρέπει να είσαι τελείως ηλίθιος για να πιστεύσεις ότι αυτό είναι δυνατόν να γίνει. Εδώ στη Φινλανδία και στις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες ενισχύονται οι εθνικιστές και πιστεύει κανείς ότι είναι δυνατόν να περάσει από τα Ευρωπαϊκά Κοινοβούλια νέα τεράστια βοήθεια στην Ελλάδα χωρίς όρους; Είναι δυνατόν να ενισχυθεί η Ελλάδα από τους Ευρωπαίους, οι οποίοι εκτός από το δικό τους μερίδιο θα πρέπει να καλύψουν και αυτό του ΔΝΤ;
Αλλά και το άλλο; Να απαιτήσουμε να μας δώσουν πίσω με τη μορφή άτοκου δανείου τα ποσά που οι Έλληνες φυγάδευσαν στο εξωτερικό; Δεν είναι παλαβό αυτό; Θα πάει η "περήφανη" Ελληνική Κυβέρνηση  στις Ελβετικές Τράπεζες και θα τους πει να τη δανείσουν και μάλιστα άτοκα (όπως μας είπε ο φωστήρας Δραγασάκης) με δάνειο ισόποσο των εκεί καταθέσεων των Ελλήνων. Φαντάζεσθε τον Ελβετό μεγαλοτραπεζίτη, που θα είναι αναγκασμένος να υποδεχθεί τον Υπουργό Οικονομικών Δραγασάκη, να ακούει από τα επίσημα Ελληνικά χείλη, την απαίτηση να χορηγήσουν στην Ελλάδα άτοκο δάνειο για χρήματα που είναι κατατεθειμένα, σε έντοκους λογαριασμούς, στην τράπεζά του; Τί θα σκεφθεί; Ότι κατέβηκαν εξωγήινοι; Να καλέσει το φρενοκομείο να μαζέψουν τον Έλληνα Υπουργό Οικονομικών;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου