Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

Οι βαζέλες

Τώρα που λήφθηκαν τα μέτρα που αποφάσισαν οι Ευρωπαίοι για μας, αφού η Κυβέρνηση δεν είχε επεξεργασθεί το οτιδήποτε, η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει να είναι ανύπαρκτη και η αριστερά κραυγάζει και δεν προτείνει, τώρα λοιπόν που οι Ευρωπαίοι αποφάσισαν για μας, να δούμε λοιπόν τί θα κάνουν τώρα για να μας σώσουν.
Διότι εάν δεν καταλάβατε, έχουμε ήδη χρεωκοπήσει.
Ήδη έχουμε δανεισθεί από τους τοκογλύφους και εάν δεν βοηθηθούμε και πάλι θα βρεθούμε στην ίδια κατάσταση.
Ακούστε λοιπόν την πρόβλεψή μου.
Επειδή οι Γερμανοί έχουν μια εμμονή με το σταθερό και ισχυρό νόμισμα δεν θα το αφήσουν να υποχωρήσει λόγω των Ελλήνων.
Θα πάει λοιπόν ο Γιώργος την Παρασκευή στην Αγγέλα και ενώ όλοι θα περιμένουν να ακούσουν τα συγκεκριμένα μέτρα βοήθειας στην Ελλάδα, το μόνο που θα πει η Γερμανίδα δημόσια είναι επαίνους για τον Γιώργο. Θα δώσει μόνον πολιτική στήριξη και θα περιμένει να πέσουν από μόνα τους τα επιτόκια.
Επειδή όμως τα επιτόκια δεν θα πέσουν αρκετά, παρά μόνο λίγο και θα είμαστε αναγκασμένοι να ξαναδανεισθούμε από τοκογλύφους, που αυτή τη φορά θα έχουν την πρόθεση να βάλουν και λίγο βαζελίνη για να μην πονέσουμε πολύ.
Τότε λοιπόν θα παρέμβουν οι Γερμανοί, θα δώσουν κάποιες εγγυήσεις και θα βάλουν στο παιχνίδι και κάποια ταμεία και τραπεζικά κεφάλαια να αγοράσουν με λίγο μικρότερα επιτόκια τα Ελληνικά ομόλογα. Ετσι θα έχουν επιβάλει τις πολιτικές τους στην υποτελή χώρα που λέγεται Ελλάδα, δεν θα πληρώσουν τίποτα, αντίθετα τα Γερμανικά κεφάλαια θα οικονομήσουν από πάνω, από τον ήδη ξεζουμισμένο Ελληνα φορολογούμενο-βαζέλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου