Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2009

Να τσιμπήσουμε τους γιατρούς

Φαντάζεσθε πως θα ήταν τα δημόσια οικονομικά της χώρας μας εάν δεν επιβαρυνόταν ο κρατικός προϋπολογισμός με δαπάνες για την κοινωνική ασφάλιση;
Δεν θα υπήρχαν ελλείμματα και το δημόσιο χρέος θα μπορούσε μέσα σε ελάχιστα χρόνια να μηδενισθεί σε περιόδους οικονμικής ανάπτυξης.
Απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορούσε να γίνει στη χώρα μας το υποθετικό αυτό σενάριο πολιτικής φαντασίας, είναι: Πρώτον να υπάρξουν έξυπνα (πολύ έξυπνα) έσοδα κοινωνικών πόρων Δεύτερον να μειωθούν τα υπέρογκα έξοδα για φάρμακα και ιατρική περίθαλψη και Τρίτον να να υπάρξει ένα συνδυασμένο σύστημα εθνικής σύνταξης για όλους στα 65 χρόνια με επιπλέον σύνταξη, που μπορεί να δοθεί νωρίτερα και να αυξήσει την εθνική σύνταξη ανάλογα με τα συνταξιοδοτικά προγράμματα που θα επικέξουν οι εργαζόμενοι μέσω των επιπλέον συνταξιοδοτικών σχημάτων κοινωνικής ασφάλισης.
Ξεκινώ με ένα βασικό.
Χρειάζεται άμεση οργάνωση του συστήματος ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
Το πρώτο βήμα έγινε.
Είναι η θέσπιση του ΑΜΚΑ.
Κάθε άτομο έχει πλέον τον αριθμό του για την Κοινωνική Ασδάλισή του.
Δεύτερο βήμα που πρέπει να γίνει και αυτό μπορεί να γίνει μέσα σε ένα δίμηνο το πολύ, είναι να φακελλωθούν, όλοι οι ιατροί και φαρμακοποιοί με έναν Κωδικό.
Τρίτο βήμα είναι να μηχανογραφηθεί όλο το σύστημα της ιατροφαμακευτικής περίθλαλψης. Κάθε φαρμακευτική και ιατρική περίθαλψη που επιβαρύνει την κοικωνική ασφάλιση να γίνεται μέσω του πληροφοριακού αυτού συστήματος. Ετσι ο καθεί θα έχει την καρτέλλα του όπου θα καταγράφονται τα φάρμακα που πήρε και τις εξετάσεις που έχει κάνει. Αλλά και ο κάθε ιατρός θα μπορεί ανά πάσα στιγμή να ελεγχθεί για το ποιά φάρμακα συνταγογράφησε και σε ποιούς. Θα είναι ευχερής πλέον η εξακρίβωση το ποιός ιατρός τα πήρε και από ποιά φαρμακευτική εταιρία. Αμεσα θα μειωθεί και η φοροδιαφυγή των ιατρών. Μόνο και μόνο από αυτό θα δείτε πόσο θα μειωθεί η φαρμακευτική δαπάνη. Μόνο από το φόβο των Ιουδαίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου