Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

Πρόγραμμα Capo d' Istria

Ήταν, θεωρώ, πολύ εύστοχη η ονομασία του πρώτου προγράμματος αναγκαστικής συνένωσης των Δήμων με την ονομασία του τότε αυταρχικού δεσπότη κόμητα Capo d' Istria. Ο Κυβερνήτης υπήρξε ο πλέον αυταρχικός, αντιδημοκρατικός και φίλαρχος ηγέτης που γνώρισε η πατρίδα μας.
Ένα από τα πρώτα μέτρα του ήταν να καταργήσει την αυτοδιοικητική λειτουργία που επί χρόνια με μεγάλη επιτυχία λειτουργούσε επί Οθωμαντικής αυτοκρατορίας και που έσωσε τα χωριά μας και εν πολλοίς τον Ελληνισμό της υπαίθρου και αντικατέστησε την αυτοδιοίκηση με αυτούς του γραφειοκρατικούς τεράστιους Δήμους, στους οποίους όρισε κάποιους τοποτηρητές του φίλους του αδελφού του, του μισητού Βιάρου Capo d' Istria.
Τώρα τι φταίει ο σπουδαίος αρχιτέκτονας της δημοκρατικής εποχής της Αθήνας, ο Καλλικράτης, και τον έκαναν πρόγραμμα νέων συνενώσεων και δημιουργίας Δήμων τεράτων με πλήρη πλέον και ολοσχερή κατάργηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δεν γνωρίζω.
Και τί χαζομάρα είναι αυτή που μας λένε για νέα "αρχιτεκτονική δομή" της Τοπικής Αυτοδιοίκησης!!! Και στο κατω-κάτω ητς γραφής τί τελικά φταίει η άμοιρη η αρχιτεκτονική και οι αρχιτέκτονες να χρεώνονται τις προσπάθειες πλήρους χειραγώγησης της Αυτοδιοίκησης από τα γαλαζοπράσινα φιλαράκια, που εναλάσσονται στην εξουσία, και επιχειρούν να φιμώσουν κάθε ανεξάρτητη φωνή σε τοπικό επίπεδο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου